sobota, 14 grudnia 2013

W styczniu potrzebujemy szczególnie dużo witamin – ciesz się bogactwem witamin i jedz owoce podczas zimy.

Sałatka owocowa rano, na obiad mięsko z surówką warzywną, a na podwieczorek banan lub winogrono – to sposób, w jaki się odżywiam. W długie, zimowe dni nic nie działa na mniej lepiej niż świeżo wyciśnięty sok z grejpfruta, kilka smacznych śliwek albo surówka z kolorowych warzyw na podwieczorek, a wszystko kupione bez potrzeby wychodzenia do sklepu, chociażby na MIK POL. Od czasu gdy systematycznie dodaję do posiłków warzywa czy owoce, moja skóra jest zdrowa, paznokcie nie łamią się, a organizm jest bardziej odporny na przeziębienie. W kuchni zawsze staram się mieć warzywa i owoce i wybieram je jak tylko mam ochotę na przekąskę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz